Byggprocessen

Från beställning till leverans

Hur går processen till när du köper ett färdigmonterat skalhus från oss?


1. Kontakt

När du kontaktar oss och bestämmer dig för att köpa ett Kompasshus börjar vi med att noggrant gå igenom hur du vill ha ditt hus. Du bestämmer färg och typ av fasad och hur du vill ha dina fönster. Du väljer om du vill ha OSB-skiva, gipsskiva eller träpanel invändigt på ytterväggarna. Du väljer tak och färg och var du vill att vi ska placera kök och badrum. Vi ser också till att förbereda för eldragningar efter dina önskemål.

2. Beställning

När du gjort dina val lägger du din beställning och betalar samtidigt 20 % av husets köpeskilling.

3. Grund

Direkt efter din beställning får du en grundritning av oss. Därefter lägger du din beställning hos en grundläggare. Grunden består av antingen plintar eller gjuten platta. I samband med grundbeställningen börjar vi tillverka ditt hus.

4.Frakt

I våra priser ingår frakt inom 150 km från Stockholms Frihamn, och fram till att allmän väg slutar. När leveransen närmar sig är det bra om du ser till att vägen är farbar fram till platsen där lasten ska lossas och att det finns nödvändig utrustning för lossning.

5. Leverans

Ungefär 8 veckor efter beställning levererar vi ditt hus utifrån din beställning. När huset lämnar fabriken betalar du 70 % av dess pris.

6. Byggnation

Det tar mellan 2-5 veckor att montera ditt hus, beroende på storleken. Monteringen ingår i priset för samtliga hus med undantag från Skutviken. Under tiden bor våra byggare i närheten av ditt hus, gärna i en gäststuga eller närliggande vandrarhem. För att kunna hålla vårt låga pris, står du för logi-kostanden.

7. Slutbesiktning

När huset är helt färdigt, ordnar du själv med slutbesiktning hos en oberoende besiktningsman och betalar även de sista 10 procenten av husets pris till oss.

8. Hantverkstjänster

Under processens gång kan vi hjälpa dig med så mycket mer än bara monteringen av skalhuset. Allt från mindre hantverksjobb till mer omfattande interiör och exteriör. Läs mer under Våra hantverkstjänster.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå